Uutta aloittamassa

Kun aloittelen uutta sarjakuvaa, edessäni on suuria päätöksiä. Millä välineillä teen työn. Minulla on paha tapa rynnätä ostamaan aina uusia taidetarvikkeita, mutta lähdinkin kaivelemaan laatikoita. Mitä minulla jo on? Voisiko niitä käyttää?

En kuitenkaan muistanut esimerkiksi sivellinkynien ominaisuuksia. Ovatko ne vedenpitäviä? Ei auta kuin tehdä testi.

aloitus1aloitus6Testasin myös sormella hinkkaamalla kuinka paljon mikäkin puuväri leviää. Jos tussauksen piirtää vesivärin päälle (ruutu 2), muste ei tartu niin hyvin, vaan rapisee ohuista viivoista irti.

Haluan sarjakuvaan vain muutaman värin. Tässä testasin kahden eri musteen laimennuksia ja etsiskelin myös samanväristä värikynää.aloitus3aloitus4Toisen merkin poltettu umbra on toisen seepia.

aloitus5Sekoitin valmiiksi kolme eri sävyä purkkeihin. On helpompi maalata kun väriä ei tarvitse kaikenaikaa sekoitella oikean sävyiseksi.
Julkaisen valmiita sivuja sitten täällä blogissa kunhan alkavat valmistua.

Sitten uutisia! Nyt on uusi pienlehteniEtätapaaminen analogisen taiteilija kanssailmestynyt. Se on myynnissä verkkokaupassani ja ensi viikolla Tampereen kirjafestarien sarjakuvatapahtumassa torstaina 26.11. ja Telakka kuplii -tapahtumassa lauantaina 28.11.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *