Sosiaalista eristäytymistä

palettiTuntuu todella erikoiselta, että vielä viime viikon maanantaina kävin ompeluseurassa. Nyt en enää käy missään. Paitsi ruokakaupassa. Rupesin maalaamaan.

asetelmaMemento morin jälkeen”. Akryyli kankaalle 72×91 cm. Tiitu Takalo 2020.
Aika perinteistä! En edes muista milloin olisin maalannut näinkin perinteisen asetelman. 1997 taidekoulussa kenties. Asetelma on maalattu siis havainnosta. Se tuntui todella kivalta pitkästä aikaa. On aivan eri asia piirtää tai maalata jotain havainnosta kuin esimerkiksi kuvasta. Kuva on jo valmiiksi kaksiulotteinen, asetelma ei. Ja oli myös todella kiva maalata jotain, jonka ei tarvitsetulla minnekään”.

Asetelman kangas viritelty tietokoneen monitorin ja kirkasvalolampun päälle. Maljakossa pihamme kirsikkapuun ja kriikunan oksia. Oikeassa laidassa näkyy piirustuspöytääni, papereita ja kansioita.

Tämä on jo neljäs tai viides maalaus tälle samalle maalauspohjalle. Maalailen aina vanhan päälle.

Vielä ehtii äänestää kalenteriäänestyksessä!

Bloginappi vers1

2 vastausta artikkeliin ”Sosiaalista eristäytymistä

  1. Hieno maalaus. Kankaan laskokset, lasinen tölkki ja varsinkin veden taittamat oksat näyttävät vallan mainioilta.

    Pakko vaan kommentoida, että miksi ihmeessä maalaat samalle kankaalle ja vanhojen päälle? Ihan varmasti on porukkaa, jotka haluaisivat ostaa ja katsella kotinsa seinällä tuotakin maalausta. Ei ole maailmassa kauheasti ihmisiä joilta syntyy tuollaista kuvaa kuin sinulta.

    • Kiitos. Jaa, että miksikö maalaan vanhojen päälle? Koska maalaukset eivät ole olleet minulle niin arvokkaita. Varsinkin jos ne eivät onnistu. Ja jos ne eivät onnistu, en todellakaan halua niiden leviävän maailmalle. Tästä tykkään, mutta ei se maalauksena (teknisesti) kovin kummoinen ole. Maailmassa on paljon ihmisiä, jotka maalaavat paljon paremmin kuin minä. Toinen syy on se, että taiteen myyminen on todella hankalaa. Lisäksi, jos tykkään itse teoksesta, siitä on vaikea luopua. Ehkä tämä on ajanut minut nykytaiteen parista sarjakuvaan. Sarjakuvassahan yleensä myydään painotuote, ei originaalipiirroksia. Jos joku nyt haluaa ostaa jotain taidettani, esimerkiksi grafiikanvedoksia, löytyy klikkaamalla tuota kauppa-sanaa yläpalkissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *