Olen piirtänyt yhtä juttua

IMG_0164

Ensimmäisen sarjakuvan tekemiseen käytettyjä työvälineitä.

IMG_0170

Käsikirjoitus

IMG_0171

Luonnos ruutujaosta ja henkilöiden sijainnista toisiinsa nähden. Sarjakuvani ovat usein staattisia, eikä kuvakulma juurikaan vaihdu kohtauksen aikana. En sitten jaksanut luonnostella enempää. Usein hahmojen sijainti määrittyy sen perusteella kuka dialogin aloittaa tai miten keskustelu etenee. Valmiissa sarjakuvassa ensimmäisessä ruudussa on oikeastaan virhe, sillä oikeanpuoleinen henkilö aloittaa puheen ja vasemmanpuoleinen vastaa. Teksti luetaan siis vasemmalta oikealle, ylhäältä alas, mutta kuvan tapahtumat oikealta vasemmalle. Luonnoksessa kohtaus on jaettu kahteen ruutuun, jolloin kuvassakin Tiitu puhuu ensin ja vastaus mumistaan vasta seuraavassa ruudussa. Tokihan koko sarjis olisi voitu sommitella niin, että Tiitu olisi kaiken aikaa vasemmassa laidassa, mutta jumitan faktoihin ja koin suurta tarvetta sijoittaa hana ja vedenkeitin keittiöön niiden oikeille paikoille.ruutu1

IMG_0158

Ruudut ja tekstaus. Tekstaan lähes aina musteella, koska muste on mustempaa kuin huopakynät. En ollut ihan varma minkä kokoinen teksti näkyy monitorilla.

IMG_0159

Luonnostelu.

IMG_0160

Tussaus. Tämän jälkeen tein vielä sävyt laimennetulla tussimusteella ja valkoisella guassilla. Kerron maalaamisesta enemmän joskus toiste, ehkä jonkun toisen sarjakuvan yhteydessä.

radio_pieni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *