Memento mori osa 37

Mitäs tämä nyt on? Lue edellinen osa, niin pysyt paremmin kärryillä. Sarjakuva sukeltaa aina vain syvemmälle, nyt muistoissa matkataan vuoteen 1996 asti. Osa tästä sarjakuvasta on tosiaan jo piirretty 2017 ja ilmestynyt Rikkinäisen mielen kuvat -kokoelmassa. Kaiken aikaa kuitenkin tiesin, että tämä on osa Memento moria, en vain uskonut, että menee kaksi vuotta, ennen kuin tarina on tässä vaiheessa.mementomori175 mementomori176 mementomori177 mementomori178 mementomori179 mementomori180Mitenkähän tässä käy? Seuraava osa ilmestyy 14.6.2019

2 vastausta artikkeliin ”Memento mori osa 37

 1. Hei Tiitu,
  Olen seurannut sarjakuvaa alusta asti (ja muitakin töitäsi pidempään) ja täytyy sanoa, että aivan upea sarjis. Tarinankerrontasi on todella kiinnostavaa, kolauttavaa ja koskettavaa. Piirrostyylisi on todella tyylikäs ja rytmin hidastukset ovat vaikuttavia.

  Puhumattakaan sitten tarinan koskettavuudesta. On hienoa että sinulla on voimaa kertoa kaikista sairastumiseen liittyvistä vaikeuksista, epäilyksistä ja peloista niin avoimesti. En varmasti ole ainoa, joka on saanut voimaannuttavia vertaistuen kokemuksia tästä, vaikka olen sairastanut aivan erilaisia asioita. Tämä sarjakuva auttaa varmasti todella monia ihmisiä. Ja todellakin tekisi hyvää lääkäreillekin lukea tätä!

  Toivon että teet tästä jossain vaiheessa myös painetun teoksen, koska tämä on niin upeaa matskua. Mutta totta kai oman jaksamisen ja fiiliksen mukaan. Jos koskaan kaipaat editointijeesiä (ei sillä että kaipaisit!), niin täällä on yksi kirjallisuus- / sarjakuva- / kustannus-alan freelance-ihminen, joka auttaisi mielellään näin merkityksellisessä projektissa (ihan intohimosta). Saa laittaa mailia.

  • Heippa ja pahoittelut viestin kirjoittajalle, että sen julkaiseminen meikäläisellä kesti. Olin reissussa.
   Kiitos ylisanoistasi. Itselleni usein on paljon helpompaa tehdä omista kokemuksistani sarjakuvia kuin puhua niistä. Eiköhän tämä matsku, muodossa tai toisessa, ilmesty joskus paperillakin. Itse nautin paljon enemmän sarjakuvien lukemisesta paperilta, mutta kun aloitin kolme vuotta sitten Memento morin piirtämisen en voinut kuvitellakaan, että olen tekemässä mitään näin isoa ja suuritöistä. Jos olisin, en olisi pystynyt tuolloin, alle vuosi sairastumisen jälkeen, aloittamaankaan piirtämistä. Sen verran isot paineet kertyvät albumin piirtämisestä. Tai edes päätöksestä tehdä se. Oli vain pakko ajatella tekevänsä ”jotain blogipäivityksiä” että ylipäänsä selvisi niistä. Sen verran vaikeaa oli työnteko tuolloin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *