5 vastausta artikkeliin ”Inktober/Mokakuu XXV

 1. Mokakuu! Aika kiva nimi. Saako käyttää? En tosin taida ehtiä vielä tänä vuonna mukaan, mutta ehkä ensi kerralla sitten.

  Ei näissä sun teoksissa kyllä mitään *mokia* näy. Toisin kuin esim. mulla varmasti jos suoraan tussilla piirtelisin, että sikäli osuva nimi. 😀

  • Ilman muuta saa käyttää! Pahoittelut harhaanjohtavasta otsikoinnista. Se kumpuaa halusta löytää suomenkielinen vastine englanninkieliselle nimiväännökselle. Mutta totuus on, että itselläni on pikkasen vammana vaikeus näyttää kenellekään mokia. Siksi osa mokakuun kuvista on jäänyt vain luonnoskirjaan. Kyllähän tuolla on ollut kumminkin liian lyhyeksi jääneitä autoja ja ompelukoneita. Olen siis toisinaan voittanut perfektionismini.

 2. Mulla on sama, käytän aina mieluiten suomenkielistä vastinetta jos vain mahdollista! Vaikka englanninkielinen termi olisi jo yleisesti käytössä. Jos ei muuten, niin keksin oman termin tai käytän tökeröä suoraan suomeksi käännettyä sanaa.

  No joo, olihan siellä se ompelukone ja auto… Hyväksytään. 😉
  Samaa vammaa mulla tuossakin, näytän aika heikosti mitään töitäni… Elleivät ole viimeiseen asti hinkattuja. Mokakuu olisi sikäli oivallinen tilaisuus tai ”tekosyyy” räiskiä nopeita piirroksia ja esille!

 3. Vajaassa viikossa koko kuukauden kuvat? Ei paha! On sitä ennenkin piirretty kymmeniä kuvia päivässä, että eipä mahdoton ajatus ollenkaan. Ihan hyvää harjoitusta olis just nopeille piirroksille semmoinen.

  Mutta noh, jos sitä vaikka tekisi joulunkalenterin vastaavana haasteena!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *