10 vastausta artikkeliin ”Memento mori osa 3

 1. Tuttu ja koskettava tarina. Omalla kohdallani sarjakuvan ruudut piirtyivät kalenteriini 14.12.2012 samaisin kivuin.
  Jännä yhtymäkohta, että onnittelen ja kannustan eteenpäin merkkipäivänäsi, joka on sattumalta myös oma syntymäpäiväni. -mika-

  • Kiitos kiitos! Aikamoisia yhteensattumia! Ja onnea myös syntymäpäiväsankarille näin hiukan myöhässä. Olen ollut ihan lomalla, joten on jäänyt tietokoneilu vähemmälle!
   Varsinaisesti en alun perin tullut edes ajatelleeksi, että joku saman, tai jonkun muun vakavan sairauden kokenut, tulisi lukeneeksi sarjakuvani tai saisi siitä mitään sen kummempaa irti. Itselläni on vain tarve kertoa oma tarinani. Jostain syystä, jota en ihan tiedä. Eikä varmaan tarvitsekaan tietää.

 2. Itken. Löysin sarjakuvasi äsken Hesarin Puupää-jutun kautta.

  Kiitos, Tiitu! Kaikkien pitäisi lukea tämä ja tietää paremmin. Itse sain heti hoitoa hätäkeskuksesta vuonna 2012. Yksin kotona myös…

  – Ninni

  • Hei Ninni!
   Olen todella yllättynyt ja liikuttunut. Sarjakuvani tuntuu koskettavan monia. Ja toisaalta eihän se ole ihme, sillä joka vuosi tässäkin maassa noin 4000 ihmistä saa aivoverenvuodon. Eli yli kymmenen päivittän. Isoja lukuja ja jokainen meistä on ihminen, yksilö. Jokaisella, ainakin nillä, jotkä tänne jäävät kertomaan, on oma tarina sairastumisesta.
   Tiitu

 3. KIITOS Tiitu että kuuntelet itseäsi ja kerrot tarinasi sairaudestasi- sillä on suuri merkitys, että tieto kovan yhtäkkisen päänsäryn kuolemanvakavasta merkityksestä leviää maallikoiden ja ammattilaisten keskuudessa taiteen keinoin. Työsi on upeaa, todellista taidetta arkielämästä.Tunnelmat ja tunteet välittyvät…jäävät. Olen itse entinen hoitaja(eläk.) ja lähiomaisellani oli vuosi sitten iso aivoverenvuoto,josta hän palautui kohtuu toimintakykyiseksi-mutta menetti 10 v. muistin elämästään.
  Onnea ansaitusti palkinnon johdosta! Hilkka

  • Itsehän tietysti tajusin vasta jälkikäteen, että miten vakavassa paikassa olinkaan. En edes tajunnut soittaa hätänumeroon. Olin siis itsekin täysin tietämätön tilanteen vakavuudesta. Mutta voihan olla, että joku muu tämän sarjiksen luettuaan hoksaa paremmin miten toimia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *